Запознајте се со тајна за правење на повеќе пријатели! | луѓе

Состанок Луѓе

Кога ќе запознаеш нови луѓе за прв пат, Дали ви се обично како повеќето од новите луѓе што ќе ги исполнуваат?

спријатели сеИли мислите дека сте обично не им се допаѓаат новите луѓе, освен ако тие на крајот може да се докаже по долго време дека тие го заслужуваат вашето пријателство?

Можеби никогаш не сте размислувале за ова, пред да. А вие може дури и да се прашуваат дали тоа е навистина важно. Дали навистина е важно многу, ако ви се допаѓа најмногу луѓе, кога првпат ги задоволат, или ако одлучи да им се допаѓа многу подоцна, откако ќе се запознаете со нив подобро?

Вашиот став за нови луѓе ќе се судрите со всушност, ќе има големо влијание врз бројот на пријатели да се направи, и општествениот живот ќе уживате.

Зошто? Бидејќи ставот имате кога за прв пат ги исполнуваат некој ќе влијае на начинот на кој се однесуваме кон вас оние луѓе, и впечаток што правите на нив.

Кога имате ставот на вкусот некој што го имаат само исполнети, тие ќе се чувствуваат задоволство да знаете и ќе сакаат да знаат подобро. Тие веројатно ќе почувствувате дека ви се допаѓа нив, и тие ќе бидат посклони да ви суди во еден вид и позитивен начин.

Ако ви се допаѓа најмногу на луѓе ќе се судрите со, ќе имате далеку поголема група на луѓе во вашето пријателство базен. Кога сте вистински допаѓа на другите луѓе, тие ќе бидат многу повеќе наклонети да ви се допаѓа назад.

Обидете се да ја сакам Луѓе

Од друга страна, кога не ви се допаѓа луѓе кога ќе ги исполнат, тие ќе се чувствуваат непријатно во вашето присуство и ќе сакате да да се избегне. Тие може да го насети дека не им се допаѓа. Тие дури и може да одлучи да не ви се допаѓа во замена. Секој човек, кој не ви се допаѓа автоматски ќе бидат исклучени од редот на луѓе кои можат да станат вашите пријатели.

Кога не ви се допаѓа поголемиот дел од луѓето кои ќе ги исполнуваат, вашето пријателство базен за дружење е многу помал.

Ако постои една тајна за да имаат пријатели, тоа е едноставна, и еве го: Како и другите луѓе!

Ако не ви се допаѓа скоро секој што ќе ги исполнуваат, колку пријатели мислите ќе се направи со овој став? Многу малку од нас сакаат да се доближи до лицето кога ќе насети дека тој не ни се допаѓа.

Ако обично работат со голем долг ментална листа на причините за одбивање другите, ќе се претпостави дека другите луѓе се, исто така, да одлучат да одбиете. Ако рутински не им се допаѓаат на другите луѓе, бидејќи сте во потрага за нивните недостатоци, ти ќе не веруваат дека другите навистина може да ви се допаѓа. Кога ќе одбиете други луѓе за тривијални причини, исто така ќе се претпостави дека и другите ќе ја отфрлате за тривијални причини.

Негативност влијае на луѓето

Овој негативен став ќе ве натера да многу сомнителни кога ќе се судрите другите, бидејќи ќе биде предвидување одбивање од другите луѓе во секој момент.

Зарем не би било полесно и поефикасно да се даде на луѓето пауза?

Кога ќе ги исполни другите луѓе, им даде на другите луѓе пауза, и си даде пауза премногу.

Кога ќе се судирам со луѓе за прв пат, започне со претпоставката дека повеќето луѓе ќе се судрите со се убаво човечки суштества и достојни за вашето пријателство. Можете да изберете да се верува дека само за секого што ќе ги исполнуваат всушност те сака, и дека ви се допаѓа најмногу на другите луѓе. Луѓе кои се многу социјално сигурни и имаат многу пријатели се со тенденција да имаат таков став.

Ако ова не е вашиот став досега, ќе можат да работат за да ја промените.

Како можете да го промените ова?

Секогаш кога ќе сретнеш некој нов, активно да барате работи кои треба да се допаѓа во тоа лице. Изгледа за своите интересни и уникатни квалитети. Суспендира вашата потреба да се суди и да ги анализираат другите, и едноставно да ги задоволи нив, како обични човечки суштества кои се борат и на развојот на, и правење на својот пат низ животот, исто како тебе. Најди ги работите што ви се допаѓа за секое лице, и нека си се чувствуваат дека всушност ги сакате.

Ќе најдете дека кога вашиот став промени, светот ќе стане поповолна место, затоа што станаа поповолна лице.

Остави Одговори

Вие мора да биде логирани во да објавувате коментар.

Google пребарување
Прилагодено пребарување
Донирајте за слободен Хипнозата Информации денес
Приклучи се Слободната Хипнозата Информација Заедница
Приклучи Слободна Хипнозата Информација Заедница за повеќе информации и надградби. Ова е бесплатно и Забава

Името:
 
E-mail: 
Ние ги почитуваме вашата приватност. Ние никогаш нема да се изнајми или да го продаде вашите информации
Избрана Видео
Превод
 Измени Превод
со Transposh - translation plugin for wordpress
Спонзорирани линкови
Амазон Продавница Продавница

CBPro реклами

Реклами од CbproAds
Губење на косата третман. докажани резултати
Онлајн здравство Продавница
Приклучи се Амазон премиер – Бдеат 40,000 Филмови
  • Смртоносен напад на црква во рускиот регион Дагестан Февруари 18, 2018
    Смртоносен напад на црква во рускиот регион Дагестан Њујорк TimesDagestan црква снимање остава пет мртви во Kizlyar БиБиСи NewsGunman отвора оган врз црква фестивал толпата со најмалку пет мртви Дневен покриеност StarFull
  • Предупредување откако швајцарските лавина хитови скијачи Февруари 18, 2018
    Предупредување откако швајцарските лавина хитови скијачи БиБиСи NewsSkiers Фатени во швајцарски Лавина спасени: Полицијата на САД. Вести & Светската ReportMan и ќерка загинаа во лавина на француските Алпи Скај NewsFull покриеност
Оптимизација Поддржано од SEOPressor